At blive set

Jeg bliver klogere og klogere - heller ikke det er åbenbart for sent . I relation til at rejse alene er der i hvert fald to ting, der står lysende klart.

For det første: Det er langt nemmere for mig at rejse til et sted, hvor jeg har været tidligere. Det er lidt som at vende hjem. Der er nogen, jeg 'kender' - eller i hvert fald kender lidt til. Jeg ved fx, hvor bageren bor, hvad og hvem jeg gerne vil se eller gense. Og der er også nogen, der kender mig.

Essensen er jo nok den simple, at vi har brug for at 'blive set'. Det modsatte er jo at blive overset eller at være usynlig og uden betydning for andre. Og konsekvensen heraf er skræmmende.

For det andet: Det gik op for mig, at jeg næppe vil rejse alene på en charterferie. Der vil jeg lande mellem familier og par på et måske stort hotel. En del af dem vil givetvis være danske lige som jeg. Og bare ved at skrive det her, kan jeg næsten mærke en følelse af 'udenfor-hed'. Jeg vil jo nødig forstyrre nogens familieidyl ved at være anmassende i mine bestræbelser på at blive set og hørt.

Derfor en anbefaling: Det er rigtig fint at benytte sig af charterbureauernes tilbud om "kun fly". På den måde kan man tilkøbe transfer til en by på deres rute og forinden have udsøgt sig en pension eller et værelse. Derfra er der ikke langt til at traske rundt i omgivelserne og udse sig en restaurant eller cafe, hvor man kan komme igen og igen til forskellige måltider eller kaffe-stop. Lur mig, hvis ikke de gentagne besøg afføder en form for kontakt.

Sådan gjorde jeg i juli 2016

Jeg rejste til Sivota i Grækenland med 'kun fly' via Apollorejser. Forinden havde jeg - med det lokale turistbureaus velvillige assistance - booket syv nætter på The Blue Coast på Sivotas havnefront. The Blue Coast er en restaurant. Men ovenpå er der fire hybler - en af dem var min, og jeg følte mig hjemme fra første øjeblik.

Det skulle også vise sig, at jeg foretrak at spise stort set alle måltider på stedet af den simple grund, at jeg følte mig godt tilpas og ikke som en i mængden. Der var altid - på trods af højsæsonen - tid til at veksle et par ord, og jeg fik selvfølgelig også værtsparrets historie.

Det hjælper at være nysgerrig!

Angie - eller på græsk Aggeliki - er halvt græker, halvt australier. Matt er født i Tyrkiet og rejste som ung til London for at uddanne sig til kok. Der mødte han Angie - og derefter var der ikke lang vej til Grækenland og The Blue Coast, som de senere overtog fra hendes far.

FAKTA

Pris: Rundt regnet mellem 2500-4000 DKR for flybillet tur retur med Apollorejser - pris afhængig af tidspunktet.

Ophold i juli: 7 nætter: 350 Euro

Aftensmad på The Blue Coast: Rundt regnet 100 kr. pr. aftensmåltid inkl. et glas vin og vand.

EndFragment

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS: