Hvorfor skal det være så dyrt?


En fredag i februar måned så jeg hele verden. Dyr fra Afrikas savanne, en egyptisk prinsesse, en uniformeret salgschef, et "skelet" af Skagenshuse, Marilyn Monroe og Kasper og Jesper og Jonathan. Bare et uddrag fra det show, som danske og udenlandske bureauer bød sig til med under "Rejser for alle" messen i Herning.

Bevæbnet med blok og pen gik jeg til biddet og væltede mig ind over skrankerne for at spørge til priser og få en snak om at være solist-rejsende. Dem, jeg fik fat i, svarede samstemmende: "Vi får faktisk mange klager over, at det er for dyrt at rejse alene." Godt så. Jeg er altså ikke alene om at have den mening.

På spørgsmålet om, hvad de vil gøre ved det, var svaret også det samme. "Det er hotellerne, der afgør prisen." Hotellerne vil helst have, at der er to på værelserne - for to lægger dobbelt så mange drikkepenge som en. De drikker og spiser dobbelt så meget.

Jeg kan sagtens forstå det. Men tænk hvis rejsebureauerne kunne påvirke disse enerådige hotelværter og fortælle dem, at der alene i Danmark bor 1,6 mio. mennesker, som måske vil rejse mere i et charter-cirkus, hvis prisen er rimelig.

Hos nogle udbydere varierer prisen fra 1300 til 4500 kroner for det såkaldte enkeltværelsestillæg. Det bedste tilbud, jeg fik, var et solist-kahyt ekstratillæg på omkring 250 kroner, hvis jeg vælger at sejle en tur til Norge. Det er lige før, jeg vil benytte mig af det. Procentvis er det sikkert det samme som de andre, for grundprisen er unægtelig også mindre.

Selvfølgelig er man to om at dele..

STIKPRØVEKONTROL

Jeg blev helt rejselysten af at være i Herning. Hvad med Venedig i april med et rejsebureau - ingen nævnt, ingen glemt - endnu. Det vil helt sikkert være nemt nok at finde en forholdsvis billig flyrejse og hotels.com eller booking.com er sikkert leveringsdygtigtige i et hotel - også til en person. Men hvad nu, hvis jeg vil fikse lysten uden at skulle opfinde dybe tallerkener og selv arrangere transport fra lufthavn til hotel og by.

Jeg ser et Take Offer tilbud til Venedig i april, men, men, man skal selvfølgelig være TO for at benytte det. Jeg kan i hvert fald ikke finde den tast, der kan ændre antallet to til en.

I stedet tjekker jeg ind på spies.dk, der også tilbyder individuelle storbyferier. Venedig skal det være, og jeg dykker ned i striben af hoteller og finder ud af, at tre dage koster 7.044 for to personer = 3.522 pr. snude. For en solist er prisen 4.406 kroner - og dermed 1000 kr. til forskel.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS: