Godt jeg ikke er gennemsigtig

Hvor er du modig! Du tør rejse alene......Er du ikke nervøs? Hvad nu, hvis du ikke finder et sted at bo? Er det ikke ensomt at snuse rundt i gaderne, når det er mørkt? JO. Og det er rigtig godt, jeg ikke er gennemsigtig, så man kan gennemskue, at mine få rejser på egen hånd ikke er begrundet i overhængende mod. Snarere er det jysk stædighed og års erkendelse af, at jeg ikke bliver yngre.

Og det er lige her, jeg må præsentere min bankmand, Morten. Under et møde med ham mumler jeg noget om, at "man kunne jo også købe en ejerlejlighed". Det kunne man, svarer han og spørger: Er du sikker på, du har samme indtjening de næste ti år? Og som selvstændig og freelancer måtte jeg retfærdigvis svare; nej, jeg er ikke sikker på ret meget her i livet. Jeg kunne godt mærke, hvor det bar hen, især efter dette spørgsmål: "Foretrækker du måske at betale til mursten og vente ti år på at se lidt af verden.

Nej vel. Det er jo nu, det skal være! Og så tilbage til modet.

AT SPISE UDE

At spise ude! Det skal man jo, hvis man ikke har eget køkken i sin feriebolig. Eller hvis man ikke orker at blive på sit hotel døgnet rundt. På min første solistrejse til spanske Mijas valgte jeg konsekvent at spise på tapas-cafeer, hvor jeg kunne sidde ude. Jeg valgte enkle frokostagtige retter. Ikke noget med hvid dug, forret og hovedret og en vinflaske i en køler.

Nej, jeg ville se 'tilfældigt forbipasserende ud' med guidebog, notesblok og en tung roman. Det gik godt, synes jeg selv, men det nager mig alligevel, at jeg ikke tog mig sammen til at gøre forsøget med hele 'svineriet'. For hvad kunne der i grunden ske ud over, at jeg ville blive bims, hvis jeg drak hele flaskens indhold. Men hvordan ville jeg takle blikke, som jeg helt sikkert ville tolke som: Hold nu op, hvor er det synd, hun sidder der helt alene.

Jeg var ganske enkelt bange for, at det ville gøre mig ked af det. For jeg var helt sikker på, at det ville ske - men jeg anede det jo i virkeligheden ikke. Derfor har jeg sat mig et mål til næste gang: Så bliver det med forret, hovedret og hvid dug. Og det er jo trods alt tilladt at lade noget af vinen blive tilbage i flasken.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS: